Sorry, your browser doesn't support Java(tm).

Le College National Vocational " Nicolae Titulescu " se situe parmi les instituts d'enseignement d'élite de Slatina. Il porte le nom du grand diplomate roumain de l'époque interbelique - Nicolae Titulescu qui a été renommé pour sa diplomatie, pour son intelligence, et son grand esprit, mais particulierement pour le rôle politique qu'il a joué dans cette époque - la.
Notre école est devenue college national vocational en

   Colegiul
contribué a l'amélioration des standards de l'éducation des éleves de notre college, amélioration qui a été prouvée par les excellents résultats obtenusaux concours nationaux. Grâce a cela et a leurs qualifications : pédagogues scolaires, bibliothécaires, instructeurs d'activités extrascolaires, nos éleves sont bien appréciés sur le marché du travail.

2000 et elle comprend une école primaire, college, lycée de culture générale, lycée pédagogique - équivalent aux Instituts DE Formation IUFM français et école de musique.
Ce college est une école de tradition. Ainsi, depuis 1918, quand la premiere école normale a pris naissance a Slatina, et jusqu'au présent, il a assuré la préparation des éducatrices et des instituteurs du département d'Olt. Notre college est aussi un centre de

perfectionnement des cadres moyens de l'enseignement de la région d 'Olténie.
La préoccupation des nos professeurs pour l'assurance d'un niveau élevé de la préparation professionnelle des nos éleves a

La plupart d'eux poursuivrent les cours de l'enseignement supérieur ou ils sont tres appréciés pour leurs connaissances, pour la seriosité de la préparation scolaire assurée dans notre college.
On a aussi créé, dans le cadre de notre école, un College Pédagogique Universitaire qui assure la qualification des éleves qui ont fini le lycée comme instituteurs- une langue étrangere.
Donc, le College National Vocational " Nicolae Titulescu " se présente comme un établissement moderne, une école du futur, ouvert au nouveau, aux échanges.

Nascut la Craiova, la 16 martie 1882, fiu al judecatorului Ion Titulescu, Nicolae Titulescu apartine unei familii ilustre care a daruit tarii personalitati care au avut o influenta deosebita in viata culturala si nu numai.
Dupa ce studiaza la Institutul Javet si Colegiul Carol din Craiova, urmeaza Facutataea de Drept din Paris pe care o absolva cu ,,magna cum laude" intors in tara devine profesor universitar la 23 de ani, preda dreptul civil la Universitatea din Bucuresti si se dovedeste un avocat si un jurisconsult stralucit. Este ales deputtat in Parlamentul Rpmaniei in 1912, iar in 1932 devine ministru de externe.
Tiulescu s-a remarcat in viata diplomatica europeana si nationala prin orientarile sale axate pe fidelitatea fata de principiile de drept international, cooperare, respect reciproc.
Totusi Titulescu ramane in memoria noastra si in istoria dioplomatiei internationale ca un aparator activ al intereselor statului roman , al cauzei independentei nationale, bunei vecinatati, pacii mondiale, dezarmarii si securitatii internationale, colaborarii cu toate statele lumii pe baza egalitatii in drepturi si ajutorului reciproc. In anii neutralitatii Romaniei 1914-1916 si a razboiului intregirii nationale, 1916-1918, Titulescu s-a situat in fruntea luptei pentru constituirea statului roman unitar, iar in perioada interbelica s-a impus in activitatea diplomatica europeana.
El s-a straduit sa sadeasca in constinta opiniei publice , pe care o cosidera foarte importanta, a comunitatii internationale o noua mentalitate pasnica, bazata pe organizarea si garantarea juridica a pacii intemeiata prin tratate si aliante.
Astfel, ca prim delegat al Romaniei la Conferinta Pacii de la Paris, a semnat, in iunie 1920 Tratatul de la Trianon care a consfintit unirea Transilvaniei cu Romania.

Nicolae Titulescu - omul, politicianul, personalitatea

Intre 1922 si 1932, in calitate de ministru al Romaniei la Londra si ca sef al delegatiei romane la Liga Natiunilor, Nicolae Titulescu s-a impus ca un aparator al intereselor nationale ale poporului roman.
Ca ministru de externe al Romaniei 1932-1936 el a actionat permanent in favoarea independentei si suveranitatii Romaniei si a tuturor tarilor lumii. Calauzit de aceste principii, inspirat de originea latina a poporului

nostru si intelegand importanta statelor latino-americane in edificarea pacii si a dezvoltarii internationale, Titulescu a inaugurat, ca ministru de externe , primele reprezentante diplomatice romanesti pe continentul contau si intelegea ca tarile mici au si ele un rol important si de aceea a sustinut tot timpul teza ca Romania , din punct de vedere al dreptului international trebuie sa fie considerata un partener egal in drepturi cu oricare alt stat,.dar aceste aliante nu erau suficiente si Titulescu a inteles importanta si necesitatea dezarmarii pentru a putea obtine securitatea colectiva.
In cadrul Dezbaterii de la Geneva din 1932, el a gasit solutia optima:dezarmarea pe etape, calitativa, reducerea bugetara care sa tina seama de conditiile financiare ale fiecarei tari.
Succesul a fost insa formal si tranzitoriu. In toamna aceluias an, Titulescu a fost numit ministru al afacerilor externe , asistand apoi la ascensiunea lui Hitler, la inceputul anului urmator.
In lupta sa impotriva fascismului a cautaat sa impulsioneze strangerea legaturilor cu Franta si Anglia , dar a dezvoltat raporturi de cooperare si cu tarile vecine mai ales cu URSS, cu care incheie neoficial, dupa lungi tratative, in 1936, un pact de asistenta mutuala .In acelasi an, la 29 august, este demis din guvernul Romaniei.
Un an mai tarziu primeste la Bratislava titlul de ,,honoris causa"
Treptat se retrage din viata politica si paraseste Romania.
In martie 1941 se stinge din viata , izolat si dezamagit , departe de patrie, in Franta invadata de hitleristi, dar timpul -cel mai corect judecator al valorilor- a dovedit ca numele lui Titulescu va ramane in istoria diplomatiei europene.
Colectiv
Sorry, your browser doesn't support Java(tm).
latino-american: Brazilia-1927, Argentina-1934, Chile si Mexic-1935, Uruguay-1936
Rolul sau in politica Romaniei a fost asemuit cu cel jucat in politica Frantei de Aristide Briand.
Activitatea sustinuta pentru mentinerea pacii si calitatile diplomatice si oratorice exceptionale i-au fost recunoscute pe plan mondial , fiind ales in 1930 si 1931 presedinte al Adunarii Ligii Natiunilor, fapt unic in istoria acestei organizatii internationale.
De altfel, intreaga activitate a Micii Intelegeri si Intelegerii Balcanice au fost influentate de ideile inovatoare ale lui Titulescu. El considera ca securitateea efectiva a popoarelor nu putea fi realizata in perioada interbelica decat prin aliante defensive care sa cuprinda majoritatea statelor europene. El considera ca trecuse vremea cand doar marile puteri